11 grudnia 2018
Warszawa, Centrum Biznesowe i Konferencyjne, ul. Ogrodowa 58

09.00-09.30

rejestracja uczestników/ serwis kawowy

09.30-11.00

Jak nie przegrać na starcie?

- kryteria doboru VENDORA (dostawcy)

- Sp z o.o. czy Działalność Gospodarcza

- Analiza ryzyka

- Udział produktu w rynku

- Quality Manager'owie

Współpracuj zamiast handlować

- Różnica między współpracą a zwykłym handlem

- Wsparcie SELLOUT

11.00-11.15

przerwa kawowa

11.15-12.45

Format oferty

- jak powinna być skonstruowana - PDF czy EXCEL?

- Co powinna zawierać oferta?

- Co źle świadczy o firmie? (czego unikać)

Jaką cenę zasugerować

- ile dać marży/narzutu

- Co to jest: "cena SRP"

- Co to jest cena: net-net-net

- Czym różni się marża od narzutu

- Opłaty półkowe – retro bonus

Jak przygotować ofertę IN-OUT

na przykładzie Stokrotki

Jak przygotować ofertę OPE

na przykładzie ROSSMANN

12.45-13.30

obiad

13.30-15.00

Co zawiera umowa z siecią

- do czego się zobowiązujemy

- Analiza kilku draftów umów

- Jak negocjować umowę?

Zwroty towaru

– na co się godzić?

Treść zaproszenia do współpracy

Cold calling

Wsparcie SELLOUT

Znaczenie opakowania zbiorczego

na przykładzie Biedronka

 

15.00-17.00

Część warsztatowa

Badanie rynku Tradewatch, Webranking

Formułowanie zapytania e-mail

Wypełnianie oferty exel

Telefon do kupca

 





                    

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com