SZK_grzyby blok
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
356,70 zł brutto
Lubisz zbierać i jeść grzyby - chcesz wiedzieć dlaczego są one cennym składnikiem codziennej diety?
Nie jesteś pewny zbierając grzyby spotykane na spacerze? Twoja praca wymaga umiejętności i wiedzy identyfikacji grzybów?
Chcesz wiedzieć więcej o grzybach w warunkach miejskich? Naucz się je rozpoznawać i widzieć czy można przygotować i zjeść?
To szkolenie wychodzi na przeciw Twoim potrzebom!
TERMIN
20 czerwca 2024 czwartek szkolenia opłacane ze środków publicznych są zwolnione od podatku VAT (23%)
godzina 9.30-13.00
MIEJSCE
• Prezentacja i wykład - Platforma ZOOM
Nie jest wymagana instalacja oprogramowania ani umiejętności informatyczne, aby dołączyć się do szkolenia. Dołączenie następuje poprzez kliknięcie w indywidualny link wysłany mailem do uczestnika projektu przed szkoleniem. Uczestnik szkolenia każdorazowo przed zajęciami grupowymi otrzymuje zaproszenie na spotkanie on-line. Minimalne wymagania techniczne: System operacyjny Windows 8 ( zalecany Windows 10), Mac wersja 10.13, Przeglądarka internetowa GOOGLE Chrome, Mozilla, Firefox, stałe łącze internetowe o prędkości 1,5 mbps, głośniki lub słuchawki.
CZAS TRWANIA
3,5 godziny z przerwą
SZKOLENIE DLA
• miłośnicy grzybów • nauczyciele • osoby planujące nasadzenia w zieleni miejskiej • pracownicy SANEPiD-u • pracownicy służby zdrowia • leśnicy • wszystkie osoby zainteresowane tematem, chcące poszeżyć swoją wiedzę •
KORZYŚCI DLA UCZESTNIKA
• zdobycie wiedzy i umiejętności prawidłowej identyfikacji grzybów jadalnych i trujących • podniesienie kompetencji zawodowych pracowników • bezpieczna i wygodna forma szkolenia na internetowej platformie ZOOM •
ZAPEWNIAMY
• Imienne zaświadczenie o udziale w szkoleniu dla uczestników
• Materiały szkoleniowe : prezentacja • linki do filmów •
WYKŁADOWCA
dr Anna Kujawa
PROGRAM
- wartości odżywcze grzybów
- mity i fakty na temat wartości odżywczej grzybów
- dlaczego grzyby uznane są za żywność funkcjonalną?
- wartość prozdrowotna grzybów
- zasady bezpiecznego zbierania grzybów
- jak poznać najbardziej trujące grzyby i uniknąć zatrucia
- jakie grzyby (jadalne i trujące) możemy znaleźć na terenie miast w różnych rodzajach zieleni
- gdzie nie zbierać grzybów w mieście i dlaczego
- przegląd gatunków grzybów jadalnych i trujących od wiosny do... wiosny
- jak możemy wpływać na skład gatunkowy grzybów miejskich
- gdzie uzyskać informacje na temat bezpieczeństwa naszych grzybowych zbiorów, linki stron grzybowych, przykłady wartościowych atlasów